Telangana FBO Mock Test – Forest Beat Officers

0
605

TSPSC supervised under the Government of Telangana is organizing the recruitment exam for Forest Beat Officers. This exam is going to be held on 29th October 2017. Many students have applied for the examination. We have a small mock test for the candidates who are appearing for the Forest Beat Officer.

telangana forest beat officer mock test

Q.1) The Working Committee of National Congress sanctioned the resolution named ‘Quit India’ at

A) Wardha
B) Nagpur
C) Mumbai
D) Delhi

Q.2 Who among the following Sultans tried to prohibit sati?
A) Alauddin Khilji
B) Mohammad Bin Tughlaq
C) Jalauddin Khilji
D) Firoz Tughlaq

Q.3)Who among the following attacked the Somnath temple?
A) Mahmud of Ghazni
B) Muhammad Ghori
C) litutmish
D) Qutbudin Aibak

Also Read :   Telangana FRO Results 2017 - Check at tspsc.gov.in

Q.4) What is the Quorum laid down to constitute a meeting of either of the Houses of Parliament.
A) one-tenth of the total number of members of that House
B) one-fourth of the total number of members of that House
C) one-fifth of the total number of members of that House
D) one-half of the total number of members of that House

Q.5)Who has the authority to call a joint session of the two Houses of Parliament?
a) Prime Minister
B) President
C) Speaker of Lok Sabha
D) Chairman of Rajya Sabha

Q.6) If cos X + sec X = 2,the value of cos6 X + sec^6 X is
A) 1
B) 2
C) 4
D) 8

Q.7 A chord of a circle is equal to its radius. Find the angle subtended by this chord at a point on the Major arc
A) 80°
B) 60°
C) 30°
D) 90°

Also Read :   Telangana FBO Answer Key Download 29th Oct 2017

Q.8 The value of x for which the expressions 7x+13and 3-7 become equal, is how much?
A) -10/3
B) 3/10
C) -3/10
D) 10/3

Q.9 The area of the largest circle that can be drawn inside a square of side 28 cm is
A) 17248 cm^2
B) 784 cm^2
C) 8624 cm^2
D) 616 cm^2

Q.10 One-seventh of a number is 51. What will be 64% of that number?
A) 248.12
B) 228.48
C) 238.24
D) 198.36

Answers: 1)A 2)B 3)A 4)A 5)B 6)B 7)C 8)D 9)D 10)B


Warning: A non-numeric value encountered in /srv/users/serverpilot/apps/totelangana/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326

LEAVE A REPLY